Welcome, Guest. Please login or register.
trackday-special.gr forum « Trackday Cars - Αυτοκίνηση - Φωτογραφίες « Φωτογραφίες & Videos « γενικά Videos από πίστες (όσα δεν ταιριάζουν αλλού)
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Go Down
  Print  
Author Topic: γενικά Videos από πίστες (όσα δεν ταιριάζουν αλλού)  (Read 5577 times)
tony_l
tds clubman

antony-l@hotmail.com
« Reply #45 on: December 22, 2008, 04:00:52 AM »

Εμένα πάλι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μου φαίνεται ότι απλά δοκιμάζει το όριο πρόσφυσης σε κάθε δεδομένη στιγμή...Έτσι βρίσκει πιο εύκολα και πιο γρήγορα το σημείο επιτάχυνσης. Συνήθιζα να το κάνω και εγώ στο καρτ γι' αυτό τον λόγο. Βέβαια μόνο να συγκριθώ μαζί του δεν τολμώ...  :oops:

*Την ώρα που αφήνεις, έχεις διακρίνει αν υπάρχει μεγαλύτερη πρόσφυση (από το "πάτα"), οπότε το γκάζι δεν είναι απαραίτητο να έρθει στο προηγούμενο σημείο αν είναι αρκετά καλή και μπορείς έτσι να αυξήσεις την επιτάχυνση νωρίτερα μεν, κλιμακωτά δε.Εγώ τουλάχιστον γι' αυτό το χρησιμοποιούσα...  :/
Nikos_bugs
Administrator
tds clubman

WWW Email
« Reply #46 on: December 22, 2008, 04:10:05 AM »

Χωρίς να θέλω/μπορώ να σχολιάσω την τεχνική του Senna (που η απόκριση στον κινητήρα ενός καρτ ή σε κινητήρα F1 είναι τέτοια που μπορεί να μεταφρέσει τα 5πατήματα στο ίδιο δεπτερόλεπτο) στην προκειμένη περίπτωση του Civic, φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου από το προπορευόμενο CRX καθώς και ότι ο Senna έχει επιλέξει διαφορετική γραμμή. Προφανώς για να μπορέσει να κρατηθεί κάπως εσωτερικά και να περάσει το CRX εφαρμόζει αυτή την τεχνική (το πιο πιθανό είναι ότι αν έμενε στο γκάζι θα κατευθυνόταν πάνω στο CRX, ενώ το ενδεχόμενο να μετριάσει σταθερά το γκάζι για λίγο δεν του έκανε)

Αν παρατηρήσετε το αυτοκίνητο όταν το οδηγούν και άλλοι οδηγοί πάντως, δείχνει να έχει τέτοιες τάσεις, να "πηδάει" δηλαδή πάνω στις αναρτήσεις του. Στο συγκεκριμένο σημείο φυσικά γίνεται πολύ έντονο, ίσως λόγω της τακτικής του Senna που ξεκάθαρα ακούγεται (από τον ήχο του μοτέρ του civic) ότι αφήνει και πατάει.

Όπως και να'χει, ακόμα κι αν δεν φαίνεται πολύ sic αυτή η αγωνιστική οδήγηση, αφού πάει πιο γρήγορα κατοχυρώνεται σαν "επιστημονική"  biggrin  wow

mikekir82
tds clubman

mikekir82@yahoo.com
« Reply #47 on: December 22, 2008, 05:33:05 AM »

Quote from: "kapsopod"
Θα διαφωνήσω κάθετα για το ότι ο Senna προτιμούσε να κάνει τα δικά του μέσα στο cockpit παρά στο στήσιμο του αυτοκινήτου. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα καν.

Από εκεί και πέρα αυτή η τεχνική του Senna είχε δοκιμαστεί και από τον Prost ανεπιτυχώς, στην προσπάθειά του για αύξηση της ωμής ταχύτητάς του μιας και έχανε κατά κράτος στα quals.

Κατά τον Senna δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο και μάλιστα το έκανε χωρίς καν αν το καταλαβαίνει από τα χρόνια των καρτ.

Εδώ φαίνεται πιο καθαρά. Η άσπρη καλτσούλα βοηθά σε αυτό

http://uk.youtube.com/watch?v=K6mCgPajjn8

Έχεις δίκιο διότι στο κομμάτι του βιβλίου που παρέθεσα δεν φαίνεται ότι το αναφέρει σε σχέση με την τακτική που ακολουθουσε ο Prost. wink

Γενικότερα απόσο έχω διαβάσει για το Ayrton κατάλαβα ότι αν και ήταν απίστευτος στο πως να στήνει το μονοθέσιο, ο Γάλλος ήταν ακόμη πιο διαβασμένος. Και αυτό πολλές φορές άγχωνε τον  Ayrton. Την όποια διαφορά λοιπόν προσπαθούσε να την καλύψει με την οδήγηση του. timetable

Turbo Miata NA 1.6 powered by STP Sto Peripou Tuning
nasos
tds clubman

« Reply #48 on: December 22, 2008, 20:47:20 PM »

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Top Gear (ΣΚΑΙ), ο Jackie Stewart προσπαθούσε να βελτιώσει την αγωνιστική οδήγηση και τις γραμμές του James May, που οδηγούσε ενα TVR Tuscan, με σκοπό να ρίξει τον χρόνο του ο May, κατά 20 δευτερόλεπτα, σε μια πίστα που ο Stewart έκανε 1.58, και ο May ξεκίνησε απο το 2.26. Τελικά υποτίθεται οτι τα κατάφερε.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρώ το βίντεο στο νετ. Αυτό που συγκράτησα όμως απο αυτά που του έλεγε ο Stewart είναι το εξής: Πρίν μπείς στην στροφή πρέπει η ταχύτητα σου να είναι τέτοια ώστε να μην χρειαστεί να παίξεις μέσα στην στροφή με το γκάζι καθόλου. (εννοώντας τα "πατάω-αφήνω" για να είμαι στο όριο) Ακόμα και αν είσοδος είναι πιο αργή. Και κατά την διάρκεια της εξόδου να είσαι συνεχώς σε επιτάχυνση (γκάζι).
Επίσης, του είπε, οτι πολλοί νομίζουν οτι με το να παίζουν με το γκάζι μέσα στην στροφή πηγαίνουν πιο γρήγορα, αλλά κάνουν λάθος.

Στο απέναντι ΑΚΡΟ, έχεις τον Senna να κάνει τα χορευτικά του.

Τι συμπέρασμα να βγεί τελικά για την αγωνιστική οδήγηση???
Μήπως ο κάθε οδηγός έχει του δικό του στύλ (σε στενά όρια), και αντιλαμβάνεται διαφορετικά την πρόσφυση?
Doctor
tds clubman

Email
« Reply #49 on: December 22, 2008, 21:06:21 PM »

Το θεωρητικο που γνωριζουμε ολοι ειναι αυτοι που αναφερεις κ εσυ, και ανεφερε κ ο Stewart. Ομως απο την αλλη βλεπεις τον Senna...Απο την αλλη οταν εχεις ενα χρονομετρο κ σε επιβραβευει, τι να πεις για σωστο κ τι για λαθος.... :oops:

Mιχάλης - The Doc
odyssey
tds clubman

« Reply #50 on: December 22, 2008, 23:53:34 PM »

Quote from: "nasos"

Τι συμπέρασμα να βγεί τελικά για την αγωνιστική οδήγηση???

"Είναι λάθος εκτός απο όποτε το κάνει ο Senna"  biggrin

tony_l
tds clubman

antony-l@hotmail.com
« Reply #51 on: December 22, 2008, 23:55:38 PM »

Ναι,αλλά αν το "πάτα-άσε" είναι τόσο γρήγορο όσο του Senna δεν ξέρω κατά πόσο μοιάζει οδηγικά σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως άτσαλη οδήγηση και "πάτα-άσε". Αυτό που θέλω να πω είναι ότι γίνεται τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνει να διαταράξει την ισσοροπία του αυτοκινήτου κατά τη στροφή...
Μοιάζει περίεργο, αλλά αφού δουλεύει κατατάσσεται, όπως είπε και ο Νίκος, σε επιστημονικά αποδεκτή!
SocratesDTC
tds clubman

« Reply #52 on: December 23, 2008, 00:56:59 AM »

τα top gear αυτα ειναι παλιά και μπορείτε να τα κατεβάσετε και σε torrent.

βασικα δεν ειχε πει ακριβώς αυτο ο jackie αν θυμαμαι καλα.

Ειπε οτι στην έξοδο δεν πρεπει να πατήσεις το γκάζι, εαν δεν εισαι σίγουρος οτι δεν θα πρεπει να το ξανα-αφήσεις. Κατι το οποίο το ξέρουν οι περισσότεροι. Δηλαδή αν πατήσεις γκάζι, και δείς οτι δεν σε παίρνει και το ξανααφήσεις και το ξαναπατήσεις, προφανώς εχεις χάσει πολύτιμο χρονο "περιστροφής" Δηλαδη δεν άφησες το αμαξι να περιστραφεί αρκετά και αναγκάστηκες να διακόψεις την διαδικασία επιτάχυνσης.

-Βασίλης-
SchumiGr
tds clubman

« Reply #53 on: December 23, 2008, 02:53:28 AM »

Εγω μεχρι τωρα σε οσα βιντεο το εβλεπα, θεωρουσα οτι το εκαναν
για να βρουν το ιδανικο σημειο επιταχυνσης.
Δε μπορουσα να φανταστω οτι επιπλεον σε κανει να πηγαινεις και πιο γρηγορα...
Ακρως ενδιαφερον παντως........  win
atmospherix
tds clubman

« Reply #54 on: December 23, 2008, 10:29:58 AM »

Αντε βουρ για εφαρμογη στην Fiestara τωρα brrr  brrr  brrr

Παντως εμενα μου μοιαζει λιγο με αυτο που κανουμε οταν εχουμε ξεπερασει λιγο το οριο και το αυτοκινητο βγαζει ελαφρα μουτρα ενω εισαι στα φρενα οποτε αρχιζεις τα πολυ γρηγορα πατα-ασε στο φρενο για να μπορεσεις να ρυθμισεις την ουρα να κλεισει την τροχια. Κατι αντιστοιχο πρεπει να ειναι σε περιπτωση που το οχημα δειχνει υποστροφικα χαρακτηριστικα κανεις αυτα τα πατα-ασε στο γκαζι για να ρυθμισεις την ουρα ωστε να μπορεσεις να πατησεις νωριτερα το γκαζι(ουσιαστικα προκαλεις yaw στο αυτοκινητο χωρις να χρησιμοποιεις παραπανω τιμονι smile ).

N/A engines, coilovers, LSD's, semi's....sound like pills or medical treatment. But it is'nt!
dimsabas
tds clubman

« Reply #55 on: January 25, 2009, 03:03:42 AM »

Πήγα και γω σε κάτι πίστες... brrr

http://www.youtube.com/watch?v=AdZQ4__0g_0

Μετά των Αγίων ανάπαυσον, Χριστέ, τας ψυχάς των δούλων σου, ένθα ουκ έτσι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος.
Nikos_bugs
Administrator
tds clubman

WWW Email
« Reply #56 on: January 25, 2009, 05:31:55 AM »

Δημήτρη, θα μπορούσες να είχες πάει και στον Τόλη Βοσκόπουλο.  :?  smile

ananiou
tds clubman

Email
« Reply #57 on: March 04, 2009, 15:18:30 PM »

http://videos.streetfire.net/video/TIME-ATTACK-FINALE-HD_638172.htm ο γνωστός θεσμός του time attack smile  και ενα in car απο μητσο 8 http://mytimeattack.co.uk/vids/46-time-attack-2008-round-6-snetterton/86-12th-october-2008-time-attack-round-6-fastest-lap-incar-28 fastest lap drive

Ένα megabusa μου λείπει...
mod
tds clubman

Email
« Reply #58 on: March 30, 2009, 23:59:12 PM »

Εχει κανεις invite για το racing-underground; Ειμαι λιγο offtopic αλλα δεν βρηκα καταλληλοτερη ενοτητα και τις τελευταιες μερες που δεν λειτουργει το monkeykingdom μου την εχει δωσει
panampon
tds clubman

panamicra@yahoo.gr
Email
« Reply #59 on: April 02, 2009, 16:33:32 PM »

http://www.youtube.com/watch?v=un_axGHMJ_g

drive it...... like you stole it !
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Go Up
  Print  

Jump to: